Over Ons

Mijn naam is Leander van Lieshout of zoals de meeste mensen mij noemen “Léke”. Ik ben een ontzettende liefhebber van speciaal bieren, lekker eten en gezelligheid, kortom een Bourgondiër. Ondanks dat speciaalbier pas sinds enkele jaren populair is ben ik al meer dan 25 jaar bezig met het proeven en ontdekken van Artisanale bieren, oftewel speciaalbier aan het drinken. Ook leg ik al jaren bieren op zoals sommige mensen wijnen opleggen, om te ontdekken hoe verschillende bieren zich op verschillende manieren over de jaren evalueren.

Omdat ik graag over mijn hobby praat werd mij regelmatig gevraagd of ik wat kon vertellen en wat wilde laten proeven. Toen is het idee ontstaan om proeverijen te gaan organiseren. Na een opleiding gevolgd te hebben mag ik mij nu officieel “Gediplomeerd Bierista” noemen en ben ik mijn bedrijf gestart.

Ik kom bij de mensen thuis, op de camping, in de tuin, de kantine, een zaaltje, of waar dan ook en neem alles zelf mee. Het enige wat u als klant hoeft te regelen is een locatie, een beetje stroom , zitplaatsen en natuurlijk een groepje geïnteresseerden!! Bij een bierproeverij worden de verschillende speciaal bieren afgestemd op de klant d.m.v. een kort voorgesprek. Bij een proeverij van ons draait alles om de beleving. Ieder speciaal bier heeft zijn eigen kleine tapas gerecht. De tapas gerechten kunnen de smaak versterken, complimenteren, aanvullen of juist helemaal veranderen. Bijna al onze tapas gerechten zijn in onze eigen keuken gemaakt en evt. afgebakken op locatie. In totaal duurt een proeverij gemiddeld 2 á 3 uur.

Of het nu gaat om een vriendengroep, een familie uitje, een personeelsfeestje, een club of buurtvereniging, alles is mogelijk. Maar ook horecabedrijven die iets in hun zaal, kantine of terras willen organiseren, of (micro-) brouwerijen die hun bieren willen promoten kunnen mij inhuren.

Kortom,

Ga je proeven dan zeg je: Proost!!